به اعتقاد بسیاری از پژوهشگران، فرهنگ یک تمدن رابطه متقابلی با یکدیگر داشته و در واقع اگر قصد دارید در رابطه با فرهنگ جامعه ای در زمانهای گذشته تحقیق کنید بهتر است تمدن آن جامعه را مورد بررسی قرار دهید. زیرا ان فرهنگ آن زمان بوده است که موجب پیدایش تمدن کنونی شده است. برای نمونه، اعراب پیش از اسلام به دلیل اینکه فرهنگ خاصی نداشته اند،حال تمدن منحصر به فردی نیز از خود بر جا نگذاشته اند اما ایرانیها همیشه به دنبال علم و دانش بوده اند و همه اینها موجب گردیده تا تمدن خاصی را از خود بر جاگ ذارند.
معماری و هنر در گذشته رواج داشته و حال معماری نیز سرچشمه گرفته از فرهنگ و تمدن آن کشور است.معماری هیچ موقع از حرکت نیم ایستد و گرچه شاید دستخوش تغییراتی مانند نفوذ فرهنگهای بیگانه به فرهنگ یک کشور گردد، اما باز به مسیر اصلی خود باز میگردد و از فرهنگ آن منطقه تبیعت میکند. برای نمونه میتوان طراحیها و معماریهای غربی اشاره کرد که در این چند سال وارد طرحهای ایرانی گردیده و تا حدودی برای بسیاری از ایرانیها حس بیگانگی را به ارمغان اورده است. برای شما نیز پیش آمده است که زمانی به یک رستوران یا یک هتل با معماری ایرانی میروید به شما حس آرامش بیشتری خواهد داد تا اینکه به مکانی بروید که کاملا غربی است.
این نشان دهنده فرهنگ و تمدن ایرانی است و معمار باید مطابق آن به طراحیهای خود بپردازد. حال به موصوع اصلی این محتوا میپردازیم: تاثیر فرهنگ و تمدن در انتخاب سنگ ساختمانی! آری شاید برای شما نیز علامت تعجب باشد، و بسیاری از شما زمانی که برای خرید سنگ ساختمانی اقدام میکنید به هیچ وجه به این نکته توجه نداشته و بدون هیچ پارامتری به انتتخاب سنگ مورد نظر خود میپردازید. به نظر ما شما از علم انتخاب سنگ ساختمانی برخوردار نیستید و این وظیفه طراح و معمار است که بر اساس اثری که ایجاد کرده به شما بگویید از چه نوع متریال هایی باید استفاده کنید.
ارتباط معماری با فرهنگ را میتوان از دو بخش مورد بررسی قرار داد،ابتدا فضاهایی که خصوصی بوده و با بیرون ارتباط ندارد.دوم فضاهایی که جنبه عمومی داشته و این که چه مقدار معماری به فضای عمومی یا خصوصی بها داده شده به فرهنگ آن جامعه مرتبط و در جوامع مختلف نیز متفاوت میباشد.برخی جوامع بیشتر به فضاهای عمومی اهمیت میدهند. به نظر میتوان برای این مورد،به کشور هندوستان اشاره کرد که مکانهای عمومی آن از معماری بسیار فاخرتری برخوردار است. کشور ایران،علاوه بر اهمیت دادن به معماری فضاهای عمومی،مشاهده میشود که به معماری فضاهای خصوصی نیز اهمیت داده شده و به نوعی از وزن مشترکی برخوردار میباشند.
این محتوا ادامه دارد .......
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *